Debrecen Hotels

Zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki veszélyjelzést Hajdú-Biharra – így érkezik a hidegfront

  2022 szept 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Csütörtökön hidegfront érkezik a Kárpát-medence fölé, és már az előtte kialakuló meleg, nedves szállítószalag is többfelé eredményez záporokat, zivatarokat, esetenként nagy mennyiségű csapadékot is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délelőttől nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében pattanhatnak ki záporos gócok, majd az északnyugat felől érkező hidegfront előoldalán, illetve a front mentén egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, amelyet főként intenzív csapadék kísérhet. A csapadékzóna estére kelet, délkelet felé helyeződik.

Az Időkép animációján látható, hogyan érkezik és robog majd át fölöttünk a csapadékzóna:

A fronthoz kötődő zivatarokat elsősorban felhőszakadás (lokálisan > 20-30 mm, nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén) kísérheti, emellett viharos széllökés (~60-90 km/h, egy-egy helyen >90 km/h) és kisméretű jég is előfordulhat környezetükben. Késő estétől északnyugat felől stabilizálódás kezdődik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Hidegfront időjárás Hajdú-Bihar megye

Hajdú-Bihar megyére elsőfokú veszélyjelzés lesz érvényben csütörtökön a zivatar és felhőszakadás veszélye miatt egyaránt.