Debrecen Hotels

Zebrán parkolt Kósa Lajos, meg is büntették

  2023 márc 01 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Fidesz alelnökére, Debrecen korábbi polgármesterére Budapesten csaptak le a közteresek szabálytalan parkolás miatt.

Kósa olyan ügyesen parkolt le Budapest egyik legforgalmasabb részén, hogy az autója egy méterrel rálógott a zebrára. Az esetet a Blikk egyik olvasója szúrta ki hétfő délután, és még fotókat is készített arról, ahogy a Közterület-felügyelet munkatársa megbünteti Kósa Lajost.

Biztos, hogy nem így kellett volna leparkolnia. Az autója félig rálógott a zebrára. Én nyugodtnak láttam Kósa Lajost, tudomásul vette, és már töltötték ki a papírt, teljesen egyértelmű volt a hiba. Szerintem megállt, de azon frissiben rajtakapták

– mesélte el a lapnak az eset szemtanúja. Kósa Lajos nem akart nyilatkozni az esetről, újságírói kérdésre azt mondta, ha minden telefonhívásra válaszolna, akkor “hétfő hajnali 3-tól vasárnap 2-ig” egyfolytában beszélne. Sajtós kollégája, Nunkovics Martin viszont készségesebb volt és elmondta, Kósa elismerte a szabálytalan parkolást, amiért 25 ezer forintos bírságot kapott.

Hab a tortán, hogy a fotón szereplő Seat Cupra személyautó nincs feltűntetve Kósa Lajos vagyonnyilatkozatában. Valószínűleg persze jogosultan furikázik az autóval, mert ez a spanyol gépkocsimárka a hivatalos támogatója a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek, melynek elnöke Kósa Lajos.

Nem ez volt az első eset, hogy Debrecen volt polgármestere szabálytalankodott, még 2004-ben gyorshajtáson kapták Berettyóújfalu lakott területén, ahol 50 helyett 90 km/órás sebességgel hajtott.