Debrecen Hotels

Zavaros lehet a csapvíz Debrecenben – fontos üzenet a Vízműtől

  2019 máj 31 / #debrecen
Google ads
Google ads

2019. június 2-án vasárnap a késő esti órákban a Debreceni Vízmű Zrt. előre tervezett nagyszabású beruházási munkálatokba kezd, melynek során felújítják az I. vízmű telepi elektromos főelosztó berendezést.

A rekonstrukció hetven millió forintot meghaladó értékben, saját forrásból finanszírozott és előreláthatóan mintegy négy hétig tart. A tevékenység idejére az I. vízmű telepet üzemen kívül kell helyezni.

A körülmények miatt a hálózatban

a víznyomás minimálisan csökkenni fog, illetve az első időszakban víz elszíneződése, zavarossága is tapasztalható lesz, amely a közvetlen felhasználás előtti néhány perces csapnyitással elhárítható.

Az elszíneződést az áramlási irányok megváltozása, a csövek falán lerakódott vas-mangán réteg leválása okozhatja, mely az egészségre ártalmatlan.

A vízmű kéri a fogyasztókat, hogy – amennyiben a vízzavarosság több napon keresztül is fennáll – keressék központi ügyeletüket (tel: 534-510 vagy emailben: diszpecser@debreceni-vizmu.hu) így a szakemberek mihamarabb elvégzik a megfelelő hálózatöblítési munkálatokat.

Kérik azokat, akik a víztisztaságra fokozottan érzékeny berendezéseket használnak, tegyék meg a szükséges intézkedéseket az esetleges károk elkerülése érdekében.

A kivitelezést követően az I. vízmű telepen található, több mint ötven éves energetikai rendszer lecserélése után, egy energiatakarékos, jól szabályozott, megbízható üzemű rendszer fogja szolgálni tisztelt felhasználóink vízellátását

– írja honlapján a szolgáltató.