Debrecen Hotels

Vörös festékkel öntötték le az orosz nagykövetet lengyel barátaink – videó

  2022 máj 09 / #debrecen
Google ads
Google ads

Vörös festékkel öntötték le hétfőn Oroszország nagykövetét Varsóban, egy szovjet katonai temetőjében rendezett megemlékezésen.

Az orosz nagykövet virágokat ment elhelyezni a temetőbe, amikor tüntetők vörös festékkel öntötték le, és azt kiabálták: “fasiszták!”. Pechjére felvételek is készültek az esetről, íme az egyik:

Putyin: “Oroszország katonai agressziót akadályozott meg”

Oroszország ukrajnai katonai fellépésével agressziót akadályozott meg – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország felett aratott győzelem 77. évfordulóján a Vörös téren megrendezett katonai díszszemlén elmondott beszédében.

“Nyílt előkészületek folytak egy újabb büntetőműveletre (a Donyec-medencében), a behatolásra történelmi földjeinkre, köztük a Krímbe. Kijev bejelentette nukleáris fegyverek beszerzésének lehetőségét, a NATO-blokk pedig aktív katonai fejlesztésbe kezdett a velünk szomszédos területeken”

– mondta Putyin. “Ily módon számunkra teljesen elfogadhatatlan fenyegetés jött létre közvetlenül a határainkon” – tette hozzá.
Putyin szerint “minden arról szólt, hogy elkerülhetetlen lesz az összecsapás a neonácikkal, a banderistákkal”, akiket az Egyesült Államok és társai támogattak.

“Megismétlem, láthattuk, hogyan bontakozik ki a katonai infrastruktúra, hogy külföldi tanácsadók százai kezdték meg a munkát, és hogy a NATO-országok rendszeresen szállítják a legmodernebb fegyvereket. A veszély napról napra nőtt. Oroszország megelőző választ adott az agresszióra. Ez egy kényszerű, időszerű és az egyetlen helyes döntés volt

– egy szuverén, erős, független ország döntése” – jelentette ki Putyin.

Az orosz elnök – aki beszédében a jelek szerint nem számolt már Ukrajna szuverenitásával – azt mondta, hogy a Donyec-medencei milícia és az orosz hadsereg katonái “a saját földjükön harcolnak, ahol őseik legyőzték az ellenséget”. Hozzátette, hogy “a haza jövőjéért”, harcolnak, hogy senki se feledje a második világháború tanulságait és hogy “a világon ne legyen helyük a hóhéroknak, büntetőosztagosoknak és a náciknak”.

(MTI)