Debrecen Hotels

Vivás: a debreceni Battai Sugár Katinka világkupát nyert

  2022 jan 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

A debreceni vívó olimpikon Lengyelország után szombaton Budapesten is aranyérmet nyert a junior kardozók világkupa versenyén.

Egészen elképesztő formában van Battai Sugár Katinka. Az Interfencing Debrecen SC 18 éves versenyzője nem akármilyen sorozatot fut: novemberben junior Magyar Kupát nyert, decemberben előbb Sosnowiecben végzett első helyen a szezon első junior (U20) világkupáján, majd a Felnőtt Magyar Bajnokságon szerzett ezüstérmet. A téli szünet sem vetette vissza Dávid László tanítványának teljesítményét, hiszen az év első nemzetközi versenyén, a Héraklész Budapest Kupán – a junior világkupasorozat második állomásán – veretlenül győzött. Egyedül a döntőben kényszerült szoros küzdelemre, ahol – a lengyelországi fináléhoz hasonlóan – ismét válogatott csapattársát, Szűcs Lucát múlta felül 15-14-re.

A csoportkörben Sugi mind a hat mérkőzését megnyerte, ráadásul a legjobb tusaránnyal, így első kiemeltként jutott tovább az egyenes kieséses táblára, ahol simábbnál simább asszók követték egymást. Hovatovább a legjobb nyolcba jutásért 15-1-re verte orosz ellenfelét.

A versenyen négy interfencinges karvívó hölgy is pástra lépett, Battai mellett Simon Petronella, Kónya Csenge és Tóth Liliána. A 64-es főtáblára jutás a még kadet (U17) korú Kónya Csengének is sikerült pályafutása első junior világkupáján.

Battai Sugi így értékelt szombati győzelme után:

Egész nap éreztem a vívást, Luca ellen vívtam a legszorosabb meccsemet, örülök, hogy nyerni tudtam, ellene mindig nagyon nehéz… Jó érzés, hogy eddig ilyen remekül sikerült a korosztályos szezon, nagyon szép lenne, ha a folytatás is hasonló lenne, én mindent meg fogok tenni érte.

Dávid László, a debreceni vívók mestere is elégedetten nyilatkozott:

Nagyszerű eredmény Sugi első helye. Végig magabiztosan vívott. Voltak ugyan kisebb hullamvölgyek, de rendre profi módon oldotta meg ezeket. Megérdemelt az újabb világkupa-győzelem, a Gerevich György Emlékversenyt megnyerni hatalmas presztízs (Gerevich György Szilágyi Áron nevelőedzője volt – a szerk.). Örömömet csak tetézi a fiúk tegnapi teljesítménye, valamint Kónya Csenge mai 64-es táblára jutása, ami Nellinek is mindössze két találaton múlt.

Héraklész Budapest Cup – Junior Sabre World Cup in memoriam György Gerevich

Végeredmény:

1. Battai Sugár, 2. Szűcs Luca, 3. Amalia Aime (francia) és Felice Herbon (német) …46. Kónya Csenge, 71. Simon Petronella, 81. Tóth Liliána

Fotó: Interfencing Debrecen SC, Magyar Vívó Szövetség

– Interfencing Debrecen SC –