Debrecen Hotels

Visszatekintés a DVSC múltjába

  2023 márc 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ezúttal a Debreceni VSC történelmi statisztikáiból szedtük össze a legizgalmasabbakat.

A debreceniek eddig a Honvéd ellen tudtak a legtöbbször győzelmet aratni, a Loki eddig 65 meccset játszott a kispestiek ellen, ebből pedig 32-szer tudtak nyerni, így 49,7-es a győzelmi rátájuk. Az olyan csapatokkal szemben, akikkel legalább 20 meccset játszottak a Diósgyőr ellen produkálják a legjobb győzelmi arányt, 43 meccsből 31-et is behúztak, ez pedig 72,1 százalékot jelent a Bet 365 adatai szerint.

Ha a legrosszabb mutatót keressük, akkor az FTC elleni statisztikáikat kell figyelembe vennünk, összesen eddig 57-szer rendeztek DVS-FTC találkozót, a debreceniek mindössze 18-at nyertek meg ezekből, ami 31,6-os mutatónak felel meg az Unibet magyar oldal információi szerint.

A Debrecen kapuját Kovács Zoltán vette be a legtöbbször a csapat történelme során, az újpesti legenda 22 mérkőzésen 16-szor is a kapuba talált. Mögötte Varga Roland következik bőven lemaradva, neki 21 meccsen jött össze 9 találat. A harmadik helyen nagyon sok játékos áll 8 góllal, közülük a legjobb mérlege Bükszegi Zoltánnak van, akinek 12 meccs is elég volt ehhez, Feczesinnek pedig 15 alatt jött össze a 8 gól.

A legtöbb gólpassza Kanta Józsefnek van, aki szintén a 8 gólosok táborát erősíti, de neki 8 assistja is van mellette. Nem sokkal marad el tőle a szintén 8 gólos Tököli Attila, aki 7 gólpasszig jutott a DVSC ellen.

A Loki legdrágábban érkező játékos a Viditől 2018-ban hazatérő Bódi Ádám, akiért 550 eurót fizetett ki akkor a klub. Mögötte a Dinamo Kijevtől hazatérő Farkas Balázs következik, aki 22 évesen tért haza a légióskodásból, a DVSC pedig 400 ezer eurót sem sajnált érte 2010-ben.

A csapat NB 1-es történelme során Sándor Tamás értékesítette a legtöbb büntetőt, ráadásul mindezt hiba nélkül tette meg. Sándo 14-szer állhatott oda a büntetőpontra és mind a 14-szer gólt szerzett. Mögötte Adam Coulibaly következik, aki nem sokkal maradt le az első helyről, neki 14/13 jött össze. Sándoron kívül még Tőzsér az, aki 100 százalékos mérleggel rendelkezik, ő 8/8-at vágott be. (x)