Debrecen Hotels

Villámcsapás gyújtotta ki egy régi hotelépület tetőszerkezetét Kőszegen

  2021 jún 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Feltehetően villámcsapás miatt gyulladt ki szerda este Kőszegen egy használaton kívüli hotelépület tetőszerkezete – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédemi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint a Felsőerdő úton lévő 450 négyzetméteres épület tetőszerkezete kapott lángra, az oltásban szombathelyi, sopronkövesdi, sárvári hivatásos, továbbá kőszegi, horvátzsidányi és kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók vettek részt, öt sugárral oltották a tüzet, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mobil laborja is kivonult.

Az MTI tudósítójának helyszínről származó értesülései szerint a Panoráma hotel tetőszerkezete több ponton is izzott, ezért a tűzoltóknak kézi erővel meg kellett bontaniuk a tetőt, az épület belsejében csak légzőkészülékben dolgozhattak, munkájukat nehezítette az eső, a szél és a folyamatos villámlás.

A tűzoltók szerint elhúzódó oltásra és utómunkálatokra kell számítani.
A közelben füst terjengett, az oltási munkálatok miatt lezárták a kőszegi hegyre vezető “körutat”, ezért a környéket járművel több órán át nem tudták megközelíteni az arra közlekedni szándékozók.