Debrecen Hotels

Világkupagyőztes lett a debreceni vívó Egerben

  2022 nov 19 / #debrecen
Google ads
Google ads

Nagy küzdelemben győzte le olasz riválisát a DEAC kivállósága, Osváth Richárd, aki az egri az IWAS Kerekesszékes Vívó Világkupa – egyben Kaposvári Zsolt-emlékverseny győztese lett tőrben pénteken – írja a DEAC.

A csütörtöktől vasárnapig zajló versenyre 29 ország mintegy 200 versenyzője érkezett. Ez az esemény már beleszámít a párizsi paralimpia kvalifikációs időszakba.

Osváth Richárdnak  kiemeltként nem kellett a selejtezőben vívnia, hanem rögtön a főtáblára került. Első ellenfele a koreai Kim Gun Wan volt, akit  15:2 győzött le.

A nyolcaddöntőben a japán Sintaro Kano ellen is magabiztos, 15:6-os magyar sikernek örülhettek a nézők, majd a legjobb nyolc között a német Julius Haupt sem tudta megszorongatni a debreceni vívót (15:7), aki így az elődöntőbe jutott. A lengyel Michal Nalewajeken át vezetett az út a fináléba, és Osváth Richárd ezt az akadályt is könnyedén megugrotta (15:5).

A DEAC versenyzőjére az olasz Emanuele Lambertini várt a döntőben. A fináléban a két vívó kezdetben fej-fej mellett haladt, ám aztán Lambertini két tussal meglépett. Idővel Osváth Richárd kezdett felzárkózni, sőt a vezetést is átvette. Ellenfele egy ideig tartotta vele a lépést, majd Osváthnak sikerült két tus előnyt szereznie (11:9), és onnantól végig vezetve nyert 15:12-re, így Pisa után Egerben is világkupagyőztes.

Osváth Richárd szombaton kard egyéniben, míg ugyanebben a fegyvernemben vasárnap csapatban is érdekelt lesz – zárja közleményét a klub.

(fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság) Osváth Richárd és Michal Nalewajek

Ötödik helyen végeztek Battai Sugárék Algírban