Debrecen Hotels

Világhírű magyarok külföldön – Párizsi Absztraktok programnap a MODEMben

  2021 nov 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Párizsi absztraktok kiállításunkhoz kapcsolódva havonta szervezünk egy-egy programnapot, hogy a látogatóink még jobban beleláthassanak az 1930-as évek párizsi miliőjébe és kulturális életébe. A második ilyen programnapot november 27-én rendezzük meg 16 órától Világhírű magyarok külföldön címmel.

 

A programnap a Párizsi absztraktok.

Abstraction-Création megakiállításunk apropóján a nemzetközi áramlathoz köthető magyarjainkat, a külföldi léthez kötődő művészeinket mutatja be.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

16:00: Kerekasztal-beszélgetés: Világhírű magyarok külföldön

A magyar képzőművészek a nemzetközi színtéren témájú beszélgetés a Párizsi absztraktok tárlat anyagához kapcsolódik. Az esemény fókuszpontjai: a magyar származású világhírű fotósok élete; modern és kortárs művészet nemzetközi színtéren; a kintlét művészek szemével; az absztrakt művészet szerepe globálisan és az Abstraction-Création magyar tagjai.

Résztvevők:
Baki Péter fotótörténész, művészettörténész
Bánki Ákos képzőművész
Mészáros Flóra művészettörténész, a kiállítás kurátora

18:00: Vitáris Iván tárlatvezetése

Az Ivan & The Parazol frontemberének tárlatvezetése a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création kiállításon

19:00: Mészáros Flóra tematikus előadása Moholy-Nagy László:
London-Párizs-Chicago címmel

A tárlat kurátorának a kiállításhoz és a programnaphoz illeszkedő, új kutatásait vázoló előadása az Abstraction-Création világhírű magyar tagjáról Moholy-Nagy Lászlóról és nemzetközi hálózat-építéséről.

20:00: Ivan & Parazol duo koncert

Az est zárása: Ivan & The Parazol zenekar dalszerző párosának, Balla Máté gitárosnak és Vitáris Iván énekesnek koncertje

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Belépő a programnapra: 3000 Ft.

Online jegyvásárlás:
https://modemart.jegy.hu/program/vilaghiru-magyarok-kulfoldon-programnap-a-modemben-128979