Debrecen Hotels

Vidéki áruházat nyitna az IKEA? Debrecen is szóba került

  2018 Már 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az IKEA Magyarország a három fővárosi áruház után egy kisebb alapterületű vidéki üzlet nyitását is mérlegeli – tudta meg a Világgazdaság.

Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője a lapnak elmondta, reális forgatókönyv, hogy három-öt éven belül vidéken is legyen IKEA-áruház hazánkban, ami egybeeshet a kisebb üzlettérrel rendelkező formátum itthoni bevezetésével.

Az áruház először Prágában kísérletezik először e típussal, tehát az úgynevezett pop up store fogadtatásának is a függvénye, hogy hazánkban is lesz-e valahol kis Ikea.

Lehetséges helyszínként akár Debrecen, Szeged, Pécs vagy Győr is szóba kerülhet a későbbi terjeszkedés során.

Az IKEA Magyarországon 2017-ben 14 százalékos árbevétel-növekedést ért el, s ezzel globálisan is a top 5 IKEA-ország között zárt. A hazainál nagyobb mértékű növekedést csak Ausztráliában (20 százalék), Portugáliában (17), Romániában (16) és Kínában (15) ért el.

A cikk kapcsán az IKEA Magyarország az alábbi állásfoglalást küldte a Világgazdaságnak.

„Az IKEA Magyarország szeretné megerősíteni, hogy a hangsúlyt a közeli jövőben a lehetséges új áruházak tervezése helyett a meglévő 3 áruház, illetve az újonnan bevezetett online vásárlás házhozszállítással szolgáltatás optimális működtetésére kívánja helyezni.”