Debrecen Hotels

Vidéken a használt lakások Debrecenben drágultak a legnagyobb mértékben

  2018 dec 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

A magyar ingatlanpiac mintegy 160 ezer tranzakcióval zárhatja az évet, ami 3 százalékos növekedés 2017-hez képest – közölte az Otthon Centrum (OC) legújabb becslésének adatait csütörtökön az MTI-vel.

Az ingatlanközvetítő kiemelte: 2018-ban a fővárosi agglomeráció városaiban található panellakások és a budai lakótelepek lakásai keltek el a legrövidebb idő, átlagosan kevesebb mint másfél hónap alatt.
A fővárosi agglomerációban 13 százalékkal nőtt a forgalom – tették hozzá.

Az OC adatai alapján a leghosszabb ideig a kisvárosok lakótelepein meghirdetett lakások tulajdonosai vártak vevőre, ahol átlagosan 3 hónap telt el az értékesítésig.

A cég adásvételei alapján a fővárosi belvárosi használt lakások közel 900 ezer forintos átlagos négyzetméteráron keltek el, ami 11 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest. A budai kerületek között a csúcstartó az I. kerület, ahol átlagosan 700 ezer forint felett alakult az átlagos négyzetméterár.

Vidéken a használt lakások Debrecenben drágultak a legnagyobb mértékben: 2018-ban több mint negyedével nőtt az ingatlanok átlagos négyzetméterára.

A legdrágább vidéki város címét 2018-ban is Sopron vihette el, ahol 2018-ban átlagosan 375 ezer forintot kellett fizetni egy használt társasházi lakás négyzetméteréért.