Debrecen Hotels

Verseny közben ütötték el Lubics Szilvit

  2021 szept 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Verseny közben ütötte el egy autó Lubics Szilvia ultrafutót szombaton, Szilvi egy sokkoló képpel számolt be a balesetről közösségi oldalán.

Szilvi a PreVital Szőlőskörön vett részt. Verseny közben érte a brutális baleset, pedig az autósok figyelmét többször is felhívták arra, óvatosan vezessenek a verseny idején. Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami fokozott figyelmet kért a gépjárművel közlekedőktől a futók érdekében.

Szilvi közösségi oldalán osztotta meg, pontosan mi történt vele:

Elütött egy autó – de jól vagyok!

– kezdte posztját a futó.

A PreVital Szőlőskör 50 kilométeres távján indultam, és a verseny 35 kilométerében Balatonakali után egyszer csak a “semmiből” egy nagy ütést éreztem hátulról a csípőmön, a következő pillanatban pedig a levegőben voltam. Az aszfaltra érkeztem, ahová bevertem a fejem. Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogtam, mi történt. A futótársaim azonnal a segítségemre siettek, köztük egészségügyi szakemberek is. Az eszméletemet nem vesztettem el, tudtam mozgatni mindegyik végtagomat, így amennyire lehet, az első sokk után némileg megnyugodtam.

Szilvi már a mentőautóban feküdt, amikor ráeszmélt, mekkora baj is történhetett volna, egyből a gyermekei jutottak eszébe. A veszprémi kórházba szállították kivizsgálásra, szerencsére néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel megúszta a gázolást.

Mivel ilyenkor mindig felvetődik a kérdés: a szabályoknak megfelelően az út jobb oldalán futottunk egymás mögött, egy oda-vissza szakaszon, tehát az út mindkét oldalán voltak futók. Zenét nem hallgattam, a baleset egy jól belátható egyenes szakaszon történt. Az úton több tábla is ki volt helyezve, ami jelezte a versenyt, és fokozott figyelmet kért az autósoktól. Aki engem elütött, meg sem tudott állni azonnal, még egy előttem futó srác karjának is nekicsapta a visszapillantó tükrét

– írja Szilvi, aki szerencsésen megúszta a balesetet. Már a kórházból is kiengedték, de azóta is azon jár az agya, mi történhetett volna. Szilvi elég keményen zárja posztját:

És miután volt “szerencsém” látni, és meghallgatni az autót vezetőjét, ha lehet egy naiv kérésem: senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét. Köszönöm!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dr. Lubics Szilvia (@lubicsszilvi) által megosztott bejegyzés