Debrecen Hotels

Verekedés tört ki a Wizz Air Bázel-Budapest járatán – a kapitány is beszállt

  2018 okt 02 / #debrecen
Google ads
Google ads

Komoly verekedés tört ki hétfőn este a Wizz Air Bázelből-Budapestre tartó járatán: egy fiatal férfi annyira feldühödött a repülőút során, hogy a leszállás után még a pilóta segítségére is szükség volt a leállításához.

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

Az Utazómajom egyik olvasója mesélte el a történetet:

egy fiatal férfi az út alatt többször megütötte barátnőjét a gépen, amiről az utasok értesítették a légiutas-kísérőket.

Egyikük próbálta megállítani őt, de egyedül nem bírt vele, két utas segítéségére volt szükség az agresszív, bevadult utas megfékezéséhez. Ezután szétültették a párt az utastár két végébe.

A férfi később vissza akart menni hátra, de a személyzet éppen akkor kezdte el a fedélzeti kiszolgálást, így nem fért el a kocsiktól. Ekkor egyre közelebb nyomult az egyik légiutas-kísérőhöz, aki hiába kérte, hogy álljon távolabb, csak azt érte el vele, hogy a feldühödött utas ismét kötekedni kezdett.

Elkezdődött a leszállás, a férfi leült a helyére, de amikor letették a gépet újra randalírozni kezdett.

Itt már a pilóta is besegített a férfi leállításában.

Egy utas segítségével a kapitánynak sikerült az utas hátára térdelni és így tették mozgásképtelenné.

Ezután az utasokat megkérték, hogy maradjanak a helyükön, mert rendőri intézkedés következik. Negyed órával később végül megérkeztek a rendőrök, így az utasok elhagyhatták a gépet, a személyzetet pedig kihallgatták.

A Wizz Air a következő közleményt adta ki az ügyről:

2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet – több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet. Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik

– írták az Utazómajomnak.