Debrecen Hotels

Véget ért a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó

  2018 jún 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

Véget ért a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT); a tíznapos esemény szombat esti díjkiosztó gáláján a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára hangsúlyozta, hogy az esemény nem csak a határon inneni, hanem immár a határon túli színházak találkozója is.

Kucsera Tamás Gergely megnyitó beszédében hozzátette: öröm, hogy a POSZT-on színészgenerációk egymás mellett vannak a színpadon, az értékelők és nézők között egyaránt. Az MMA főtitkára megemlítette: idén először adták át a fesztivál közönségdíját, ami azt jelzi, hogy a színház a közönségé is.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere sikeresnek értékelte a találkozót; “mostanra béke van, és a szakma egymásra talált” – mondta köszöntőjében.

A POSZT idei versenyprogramjában tizennégy előadás, köztük négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli produkció szerepelt. A gálaesten tizenhét díjat adtak át, a legjobb előadásnak járó elismerést, a Rosmersholm című Ibsen-dráma színpadra állításával a Kolozsvári Állami Magyar Színház kapta, a közönségdíjjal a nyíregyházai Móricz Zsigmond Színház Illatszertár című darabját jutalmazták.