Debrecen Hotels

Vége a nyárnak, erős széllel jön két hidegfront

  2018 Sze 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az első hullám péntekről szombatra virradóra érkezik, de a második lesz a durvább.

Szeptember 22-én megérkezik az “évszakváltó” hidegfront. Mint legtöbbször, most is nyugat, északnyugat felől tör be az országba a mostaninál jóval hidegebb levegő.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton reggel északon, északnyugaton már esőre, záporokra számíthatunk, a Tiszántúlon pedig egy-egy zivatar is kialakulhat. Feltámad az északnyugati szél is, mely napközben a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé viharossá fokozódhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati felére elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki az erős széllökések miatt:

szello

A csapadékzóna is egyre keletebbre helyeződik át, délután már az ország legnagyobb részén esős, borongós, szeles időre készülhetünk. Estére azonban a legtöbb helyen eláll az eső, ekkor már csak délen, délkeleten eshet.

Vasárnap derült, hideg reggelre ébredünk, többnyire 10 fok alatti minimumokkal, de északon, északkeleten

akár 2-5 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Napos idő várható, 19-24 fokos maximumokkal.

Hétfőn viharos széllel, záporral, helyenként zivatarral érkezik meg az újabb hidegfront. Egyre többfelé ered el az eső, a szél pedig többfelé viharossá fokozódik.

A legerősebb szél a Dunántúl északi felén, valamint a főváros térségében várható, akár 80-95 km/h-s széllökésekre is számítani lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország északi és középső megyéire másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki a viharos széllökések miatt:

wetb20180921_1005wind

A front elvonultával valamelyeset alábbhagy a szél, napközben 15-20 fokokoat mérünk majd, ami az élénk szélben néhány fokkal kevesebbnek érződik.