Debrecen Hotels

Vascsővel támadt az autósra egy részeg szoboszlói

  2018 dec 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a hajdúszoboszlói férfi ellen, aki az úttest közepén tolta a kerékpárját, majd az arra haladó és őt figyelmeztető gépkocsivezetőre támadt, az autót vascsővel ütötte.

2018. július 4-én 19 óra 30 perc körüli időben az ittas férfi a feleségével együtt kerékpárt tolva gyalogosan haladt Hajdúszoboszló egyik utcáján, az út teljes szélességét elfoglalták, akadályozták a járműközlekedést.

Rövid időn belül arra haladt egy személygépkocsi, aminek a vezetője rájuk szólt, hogy menjenek le az útról. A vádlott erre ingerülten odament az autóhoz, káromkodott, majd a kissé leengedett vezető oldali ablaküveget megrántotta, amely betört. A gépkocsivezető elhajtott a helyszínről, értesítette a rendőrséget, majd a vádlott után ment a rendőrök kiérkezéséig.

A vádlott ezt észrevette és újra odament az autóhoz, ekkor már nála volt egy 70 cm hosszúságú vascső, amellyel dühében ráütött a gépkocsi tetejére. Erre a sofőr kiszállt, hogy kérdőre vonja a vádlottat, azonban ő a vascsővel rátámadt a férfire, akinek azonban sikerült előle elmenekülnie. Ekkor érkeztek a helyszínre a járőrök, akik a férfit előállították.

A vádlott a gépjármű megrongálásával 10.000,- Ft kárt okozott, amely nem térült meg.

A hajdúszoboszlói férfi cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban félelmet, megbotránkozást és riadalmat keltsen, továbbá az elkövetéshez használt vascső akár emberi élet kioltására is alkalmas, ezért a hatályos jogszabályok értelmében ez a tény alapot ad a cselekmény súlyosabb minősítésére.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatala keretében indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá az általa használt vascsövet kobozza el.