Debrecen Hotels

Városnapi programsorozat kezdődik szeptember 10-én Hajdúböszörményben

  2021 szept 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

Harmincadik alkalommal tartják meg a városnapi programsorozatot Hajdúböszörményben. Az eseményről részeleteket közöltek Kiss Attila polgármester, Sőrés István és Fórizs László alpolgármesterek.

A rendezvények ezúttal csaknem egy hétig tartanak majd, szeptember 10-e és 16-a között. Az ünnepi események sorában kiemelt szerepet kap a szeptember 13-ai ünnepi Képviselő-testületi ülés, ahol a díszpolgári címet és a városi elismeréseket adják át.
Az idén négyszáz éves Bocskai István Gimnázium is ünnepségekkel csatlakozik a kezdeményezéshez. A programkínálatban többek között koszorúzás, a gimnázium emlékkönyvének bemutatása, tárlatmegnyitó, pásztorünnep, kertészeti kiállítás, emléktábla avatása, testvérvárosok köszöntése, a gimnázium jubileumi rendezvénye, kulturális fesztivál, hangverseny, könyvbemutató és történelmi konferencia kap helyet.
Kiss Attila polgármester elmondta, hogy sokak összefogásának köszönhető a program megszervezése, melyben egyebek mellett a polgármesteri hivatal dolgozói, a gimnázium közössége, egyesületek, különböző körök, szervezetek és intézmények vettek részt.
– A szervezőmunka során teljes mértékben figyelembe vettük a különböző korosztályok igényeit. Ha rátekintünk az idei meghívóra, látható, hogy a komolyzenei programtól, a könnyűzenei koncertig, a könyvbemutatón át, a kiállítás megnyitóig más-más korosztályt szólítanak meg. Különböző érdeklődésű embereket vonzanak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvénysorozatra – tette hozzá Kiss Attila polgármester.
A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a zárt térben rendezett programok csak védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatásával tekinthetők meg. A tizennyolc év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják az ünnepi eseményeket.