Debrecen Hotels

Változik a forgalmi rend a Bem téren

  2018 dec 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Két sávon haladhat a forgalom péntektől a Bem téren a Péterfia utca felől a Simonyi út felé. Változik a forgalmi rend a Simonyi út irányából is. A módosítás hatására felgyorsulhat a forgalom a reggeli és a délutáni csúcsban az érintett szakaszon.

Annak érdekében, hogy a reggeli és a délutáni csúcsban a csomópontban ne torlódjanak fel az autók, a debreceni önkormányzat a következő változtatásokat hajtja végre:

– A csomópont Péterfia utcai ágán, az Ajtó utca – Nyíl utca közötti szakaszon található 30 fizető várakozóhely megszűnik. Ennek helyén mintegy 160 méter hosszú új forgalmi sávot alakítunk ki. Így jelentősen csökkenhet a torlódás, a megállni szándékozó autósok pedig a párhuzamos szervizutat használhatják, ott továbbra is lehet parkolni.

– A Simonyi úti ág páratlan oldalán (a Méliusz Juhász Péter Könyvtár oldala) 5 várakozóhely megszüntetésével a csomópont elhagyását segítő fogadó sávot hosszabbítjuk meg, segítve a csomópont gyorsabb elhagyását.

– A Simonyi úti ág páros oldalán (Simonyi kapu oldalában) a külső, egyenes-jobbra irányú forgalmi sávot meghosszabbítjuk a jelenleg érvényben lévő megállási tilalom kiterjesztésével. Így azok az autósok, akik jobbra akarnak fordulni, hamarabb ki tudnak sorolni a külső sávba.

Az átalakítási munkálatok 2018. december 6-án reggel kezdődnek, a végleges forgalmi rend kialakítása az időjárás függvényében várhatóan még aznap befejeződik.