Debrecen Hotels

Vagánykodott a friss jogsis, baleset lett belőle

  2018 jún 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádlott 2017. júliusában szerzett „B” kategóriára érvényes vezetői engedélyt. 2017. augusztus 30-án a fiatalkorú a nagyszüleinél tartózkodott Hajdúnánáson, majd 22 óra körüli időben a nagyapja személygépkocsijával közlekedett Hajdúnánás belterületén. Az autóban tartózkodott a vádlott három kiskorú barátja.

A kocsikázás során a vádlott meg akarta mutatni friss jogosítvánnyal rendelkezőként, hogy hogyan tud vezetni, azonban az egyik utcán, egy jobbra ívelő kanyarban a megengedett 50 km/h sebesség helyett legalább 80 km/h sebességgel haladt be és elvesztette uralmát a jármű felett. Ellenkormányzást végzett, azonban a gépkocsit nem tudta az úton tartani, ezért arról lehaladt és jobb oldalon egy fának ütközött, majd az autó a fa és a
közelben lévő lakóház fala közé szorulva állt meg.

A baleset következtében az autó két kiskorú utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket, míg a jobb oldali első ülésen utazó kiskorú sértett a zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései mellett kétoldali agyzúzódást szenvedett, mely sérülés gyógytartama 8 napon túli, ténylegesen 8-10 hét.

A baleset a vádlott tapasztalatlansága és a gyorshajtásban megnyilvánuló KRESZ szabályszegése miatt következett be.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő fiatalkorú vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.