Debrecen Hotels

Újszülött kismacsákat dobott kukába egy hajdúsámsoni férfi – olcsón megúszta a bíróságon

  2022 nov 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki tettével négy állat pusztulását okozta.

A vád szerint az idős korú vádlott a feleségével együtt 2022. július 19-én 8 óra után érkezett gépkocsival egy hajdúsámsoni élelmiszerüzlethez, ahová mindketten bementek.

Amikor vásárlás után visszamentek az autóhoz, a férfi pakolás közben észrevette, hogy a gépkocsi hátsó ülésén van négy újszülött cica, a vemhes macskájuk kölykei. Az elkövető a négy kiscicát betette egy nejlonzacskóba, amit kidobott egy üzlet előtti kukába, és elhajtott a helyszínről.

A bolt eladója a déli órákban felfigyelt a bolt előtti kukából kiszűrődő furcsa hangokra, majd a szemetesben megtalálta a négy állatot. Ezután felvette a kapcsolatot az állatvédőkkel, de a kismacskák az állatvédők és az állatorvos segítségnyújtása ellenére rövidesen elpusztultak.

A vádlott azáltal, hogy a négy újszülött állatot egy zacskóban a kukába tette és magukra hagyta, előidézte a pusztulásukhoz vezető folyamatot.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben az elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki.