Debrecen Hotels

Újraindították a közlekedést a németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren

  2019 jan 31 / #debrecen
Google ads
Google ads

Újraindították a közlekedést a németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren, amelynek forgalma csütörtök reggel az erős havazás miatt megbénult.

A repülőtér órákig nem tudott fogadni és indítani gépeket, mert használhatatlanná váltak a kifutópályák. Törölni kellett 16 járatot, számos járat jelentős késéssel közlekedik.

A térségben második napja súlyos fennakadásokat okoz a havazás. A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint szerda reggeltől csütörtök reggelig ezernél is több közlekedési baleset történt Észak-Rajna-Vesztfália tartomány havas, jeges útjain, egy ember meghalt, 14-en súlyosan, 63-an könnyebben megsérültek, az anyagi kár meghaladja a hárommillió eurót (960 millió forint).

Csütörtök reggel, csúcsidőben 50 útszakaszon keletkezett nagyobb torlódás a havazás miatt, a kocsisor összesített hosszúsága meghaladta a 400 kilométert.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint a havazás legalább péntekig tart Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék Pfalz tartomány térségében, és péntekre virradóra eső, havas eső is várható, ami tovább növeli a csúszásveszélyt az utakon.