Debrecen Hotels

Újra „Zöld Óvoda” lett a debreceni Faragó utcai intézmény, ment is a képviselő bácsi

  2021 máj 31 / #debrecen
Google ads
Google ads

Második alkalommal kandidált sikeresen a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum által meghirdetett pályázaton a Faragó Utcai Óvoda. Az intézmény három évig viselheti a címet – közölte az önkormányzat.

A Faragó Utcai Óvoda főbejárata mellé, a külső homlokzati falra került fel a címet tanúsító tábla, amit 2021. május 31-én leplezett le a körzet önkormányzati képviselője.

Kiss Sándor elmondta:

egy 20 pontból álló kritériumrendszernek kellett megfelelnie az intézménynek, azaz teljeskörű szemléletformálás zajlik az óvodában, amely 2021. január 1-től 2023. december 31-ig jogosult a cím használatára.

„A következő lépés az »Örökös Zöld Óvoda« cím elnyerése lehet. Biztos vagyok benne, hogy az óvoda vezetése azt is megpályázza majd. Ez fontos a szülők számára is, hiszen látják, hogy gyermekeik környezettudatos, fejlődő környezetben tölthetik gyermekkoruk egy meghatározó részét” – tette hozzá dr. Kiss Sándor.

Gyermeknapi bulira hívták Kósa Lajost, naná, hogy elment

Szaniszlóné Zöld Klára Ágnes, a Faragó Utcai Óvoda intézményvezetője úgy fogalmazott: pedagógiai programjukban hangsúlyos szerepet kap a környezetvédelem.

„Megismertetjük a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtéssel, odafigyelünk a gazdaságos víz- és áramfogyasztásra, télen madarakat etetünk és a különböző tematikus világnapokhoz is minden évben csatlakozunk”

– sorolta az intézményvezető.

Az óvoda udvarán egyúttal felavatták azt a kupakgyűjtő szívet is, amibe a gyerekek és szüleik dobhatják be a műanyag termékeket. Az összegyűlt kupakokat eladják, a befolyt összegből pedig mozgásszervi rendellenességgel élő gyermekeket támogatnak majd.

Az önkormányzati intézményrendszerben 47 feladatellátási helyből jelen pillanatban 22 rendelkezik Zöld Óvoda címmel, melyből 8 intézmény Örökös Zöld Óvoda.

Fotó: Miskolczi János