Debrecen Hotels

Újra kinyit a debreceni állatkert és vidámpark, de szigorú szabályok mellett léphetnek be a látogatók

  2021 ápr 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

A kormányrendelet értelmében az ország első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja a tavaly november 11. óta tartó zárlat után alapításának évfordulóján, május 1-jén – a kényszerű, kötelező korlátozások mellett – újra kinyithatja kapuját – tájékoztatta portálunkat dr. Nagy Gergely Sándor igazgató.

A jogszabályi előírások alapján az intézmény egyelőre az alábbi feltételekkel lesz látogatható:

  • kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak léphetnek be,
  • a jogszabály értelmében a maszk viselése nem kötelező, zárt tereiben és állatházaiban azonban az intézmény javasolja használatát,
  • működni fognak a vidámparki élményelemek, valamint az állatok akcióban program; így a pónilovagoltatás és a Katta-sétány is a már megszokott módon,
  • normál nyitvatartási rend lép életbe, vagyis az állatkert a hét minden napján 9:00 és 18:00, a vidámpark pedig hétköznap 10:00 és 17:00, hétvégén és ünnepnapokon pedig 10:00 és 18:00 között tart majd nyitva,
  • a zárvatartás alatt vásárolt belépők az újranyitás napjától számított egy éven belül használhatók fel, a zárvatartás alatt érvényes bérletek érvényessége pedig meghosszabbodik a kényszerű zárlat időtartamával.

A sorban állás elkerülése és a kényelmes bejutás érdekében javasolt az online belépőváltás, a pénztárakban pedig preferáltak az érintkezésmentes fizetési módok, de természetesen továbbra is lehetséges a jegyek készpénzes megváltása.

Az illemhelyiségek, vidámparki játékgépek és egyéb frekventált létesítmények tisztítása és fertőtlenítése folyamatos. A vendégek fokozott higiéniáját szolgálják a kültéren és beltérben elhelyezett kézfertőtlenítő állomások is.

A park ezúton is szívből köszöni látogatóközönségének és támogatóinak mindazt az érdeklődést, türelmet és segítséget, amelyet e nehéz időszakban tőlük kapott, és egyúttal bízik a mielőbbi teljes, korlátok nélküli újranyitásban.

További információk és jegyvásárlás: www.zoodebrecen.hu.