Debrecen Hotels

Újra jár az 1-es villamos, a 2-es még nem

  2018 Már 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az 1-es villamos jégmentesítése befejeződött. A villamosok ismét menetrend szerint közlekednek.DKV: mindenki időben induljon el a munkahelyére!

A DKV Zrt. munkatársai folyamatosan tisztítják a síneket és a felsővezetékeket a kettes villamos vonalán. Ha az éjszaka folyamán nem romlik az időjárás,

akkor reggel üzemkezdettől, a Nagyállomás és a Doberdó utca között újra közlekedik majd a járat.

A debreceni egyes és kettes villamosokat, a rendkívüli időjárás miatt, szombat este hétkor kényszerült leállítani a DKV Zrt.,

Az ónos eső miatt a felsővezetékeken 3-4 milliméter jég keletkezett. Azok megtisztítása után, vasárnap 16.00 órától az egyes vonalon sikerült helyreállítani a menetrend szerinti közlekedést. Az 1-es villamos vasárnap éjszaka is közlekedik és szállít majd utasokat. A társaság ezzel próbálja megakadályozni a vezetékek újbóli jegesedését. Ha az időjárás nem fordul rosszabbra, akkor hétfőn üzemkezdettől, a kettes villamos is szállíthat utasokat.

Éjszakára jelentős fagyot jelzett előre a meteorológia. Ha marad a havaria helyzet, akkor a kettes vonalon villamospótló autóbuszok közlekednek majd. Felhívjuk az utasok figyelmét, hogy ezek a járatok a Debrecenben menetrend szerint  közlekedő autóbuszoktól eltérően, narancssárga színű autóbuszok lesznek és a kijelölt autóbusz megállóhelyekről indulnak.

A trolibusz vonalain továbbra is a diesel üzemű járművekkel tartja fenn a közlekedést a DKV Zrt.

A közlekedés jelentősen lelassult a városban, ezért a Társaság az utasok türelmét kéri, a menetidőt ebben a helyzetben ugyanis nehéz tartani.

Kérünk mindenkit, hogy holnap reggel időben induljon el munkahelyére!

– olvasható a DKV közleményében.