Debrecen Hotels

Újdonsült ismerősei lopták meg az idős debreceni asszonyt

  2018 okt 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A sértett jóhiszeműen beengedte otthonába újdonsült ismerőseit. A nyírlugosi pár ékszereket lopott tőle.

A debreceni nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást egy 42 éves férfival és párjával, egy 41 éves nővel szemben.

A nyomozás adatai szerint a sértett 2017 decemberében ismerkedett meg a párossal, akik ezt követően rendszeresen meglátogatták a hölgyet otthonában. Az egyik ilyen látogatást követően azonban észrevette a sértett, hogy több ékszere is eltűnt. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták J. L-t és párját, K. R-t. A rendőrök az ékszerek egy részét egy budapesti zálogházban találták meg, ahova J. L. adta le őket.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Debreceni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai az alábbi tanácsokkal szolgálnak:

  • Ne beszéljen idegeneknek értékeiről! Tartsa ékszereit, pénzét biztonságos helyen!
  • Ha telefonon felhívják, hogy hozzátartozója bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége, ne bízzon meg az ismeretlen telefonálóban!
  • Próbálja meg kideríteni, hogy családtagjának tényleg segítségre van-e szüksége! Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a megnevezett rokonával!Ha az ismeretlen mást akar a pénzért küldeni, mert ő nem tud elmenni érte, ne higgyen a hívónak! Idegeneknek ne adjon pénzt, se ékszert! Amennyiben a hívás tartalma valótlannak bizonyul, értesítse a rendőrséget a 112 központi segélyhívó számon!
  • Ismeretlent soha ne engedjen be a lakásába!