Debrecen Hotels

Új vezetője van a debreceni repülőteret üzemeltető cégnek – Király Tamás újabb úti célokat venne fel a listára

  2023 jan 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

2023 január 1-jétől új ügyvezető, Király Tamás irányítja a Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaságot. 

A Debrecen International Airport Kft. közleménye szerint a vállalat tulajdonosi köre taggyűlési határozatban jóváhagyta az új vezető megválasztását Király Tamás személyében, aki  korábban a légiközlekedési hatóságnál tevékenykedett, majd 2018-tól a repülőteret üzemeltető szervezet igazgatóságának tagjaként látta el feladatait. 

Király Tamás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett  közlekedésmérnöki oklevelet légiközlekedési folyamatok szakirányon, majd később számos szakmai továbbképzésen vett részt, köztük repülésbiztonsági,  minőségirányítási, légiközlekedési auditori, repülőtérfejlesztés tervezési és változásmenedzsment területeken. 

A légiközlekedési hatóságnál eltöltött évei alatt tapasztalatot szerzett a különböző típusú, tehát nemzetközi repülőterek (köztük Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi  Repülőtér), sportcélú és egészségügyi mentőrepüléseket kiszolgáló repülőterek üzemeltetésének szakmai felügyeletében.

Milliós utasforgalmat remélnek a debreceni repülőtértől – köszöntötték az új kolozsvári és marosvásárhelyi járatot

2018 októberétől compliance vezetői, majd 2019. januárjától repülésbiztonsági és compliance igazgatói, illetve ügyvezető helyettesi feladatokat látott el a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren, amely feladatok 2021. januárjától minőségirányítási vezetői feladatokkal egészültek ki. Ezen pozíciók betöltése során feladatkörébe tartozott a repülőtér-üzemeltető jogszabályoknak való megfelelés nyomon követése, az  üzemelés biztonságának biztosítása és irányítása, az ügyfelközpontúság elősegítése, továbbá beruházások, fejlesztési projektek támogatása, menedzselése.

Az új pozíció betöltésével Tamás célja, hogy

a Debrecen Nemzetközi Repülőtér utasforgalma a 2019. évben látott rekordot ismét elérje, és a tervezett fejlesztések által akár annak többszörösét is képes legyen kezelni a jövőben a repülőteret üzemeltető tulajdonosi kör iránymutatásainak mentén.  

Célja továbbá, hogy a repülőtér-üzemeltető gazdasági helyzetét stabilabbá tegye a légiközlekedési iparág újabb üzletágainak kiaknázásával, valamint újabb úti célok elérhetővé tételével növelje Debrecen város és a régió gazdasági, turisztikai erejét.

Vajda János (korábbi ügyvezető) vezetésének kezdetén egy intenzív repülőtér-fejlesztési program vette kezdetét, melynek köszönhetően számos, elsősorban infrastruktúrát érintő átalakítást hajtottak végre a repülőtéren annak érdekében, hogy az utasok számára színvonalasabb és komfortosabb körülményeket teremtsenek. Vezetése alatt érte el a légikikötő valaha volt legnagyobb utasforgalmát 2019. év végén, meghaladva a 600.000 főt.