Debrecen Hotels

Új térinformatikai rendszerben kereshetünk rá a debreceni ingatlanokra

  2021 dec 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

Friss, nagy felbontású ortofotók, digitális domborzat modell, illetve a talajszint feletti magasságmodell is részét képezi az új felhasználóbarát verziónak, ahol az ingatlanokra helyrajzi szám, utca és házszám megadásával lehet rákeresni.

Egy új térinformatikai rendszert vezettünk be, amely a szabályozási tervet egy sokkal felhasználóbarátabb, könnyebben kezelhető formában teszi elérhetővé a város polgárai, illetve mindazok számára, akik Debrecenben fejleszteni, beruházni, építkezni, általában véve valamilyen építéssel kapcsolatos tevékenységet szeretnének végezni – jelentette be Papp László polgármester az erről tartott sajtótájékoztatón.

A polgármester elmondta: a következő években Debrecenben borítékolhatóan az ingatlanfejlesztés, a lakó- és ipari ingatlanok fejlesztése rendkívül meghatározó lesz. Debrecenben szinte kockázat nélkül lehet ingatlant fejleszteni, hiszen egy olyan gazdaságfejlesztési folyamat jellemzi a város életét, amely óhatatlanul maga után vonja azt, hogy a lakóingatlanok, kereskedelmi ingatlanok fejlesztése, általában véve az ingatlanfejlesztés kiemelt hangsúlyt fog kapni. Márpedig ha egy ilyen jövőképet látunk magunk előtt, akkor rendkívül fontos az, hogy az ahhoz szükséges szabályok könnyen, világosan áttekinthetően álljanak rendelkezésre, könnyen megérthetőek és könnyen használhatóak legyenek. Így az a cél vezérelt bennünket, hogy készülve a következő évek rendkívül jelentős ingatlanfejlesztési folyamataira egy sokkal könnyebben használható, áttekinthető térinformatikai rendszert bocsássunk a felhasználók rendelkezésére – hangsúlyozta Papp László.

Az új térinformatikai rendszerben megtalálható az összes debreceni ingatlanra vonatkozó építési szabály, annak minden paraméterével együtt továbbá a térképen tetszőleges méretű nagyításokat, kicsinyítéseket is végezhet a felhasználó.

A 21. század a digitalizációról szól. Így ezzel a rendszerrel egyfelől segítjük az egyént, a befektetőket, a lakosságot, hogy mit tudnak kezdeni az ingatlanjaikkal, másfelől megágyazunk egy digitális városi rendszernek, amire később integráltan lehet a többi területet építeni – emelte ki Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője.

Az új térinformatikai rendszert 12 millió forintból fejlesztették ki.

A rendszer a debrecen.hu oldalon érhető el a nyilvánosság számára, ami a rendezési, szabályozási tervben szereplő információk mellett a hivatal munkatársai részére teszi elérhetővé a szerkesztési funkciókat – mondta el Tomor Tamás, az Envirosense Hungary Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója.

A rendszer a későbbiekben street view-val bővül majd.

Az új térinformatikai rendszer használatáról szóló oktatóvideó az alábbi linken érhető el.