Debrecen Hotels

Túl sok az 500 forintos benzinár az autósoknak

  2021 okt 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az üzemanyagok ára lassan eléri a literenkénti 500 forintot. Az autósok többségének ez már túl sok.

A kőolaj világpiaci ára emelkedőben van, nagy az esély rá, hogy a szerdai drágulást követően pénteken elérjük az 500 forintos literenkénti üzemanyagárat. A napi.hu felmérést készített arról, meddig tolerálják az autósok a drágulást, és mikor jön el az a pont, amikor inkább leteszik az autót.

A Pulzus reprezentatív kutatása szerint a rendszeresen autózók 66 százaléka már most is megérzi a bankszámláján, ha tankol és igyekszik érdemben csökkenteni az autó használatát. Az autósok több mint ötöde 600 forintnál gondolja át autózási szokásait, 8 százalék 800 forintnál, 3 százalék pedig 1000 forintnál. 12 százalékuknak teljesen mindegy, mennyibe kerül az üzemanyag, ki fogja fizetni.

Budapesten egy kicsit kevésbé fáj a drága üzemanyag, mint vidéken, de a különbség nem számottevő. Iskolai végzettség tekintetében azonban jelentős eltérés figyelhető meg: vélhetően a bérbeli különbségek miatt az alapfokú végzettségűek 74 százaléka, a diplomásoknak viszont csak a fele nézi meg már most is, hogy mennyit tankol. A felsőfokú végzettségűeknek pedig a negyede akkor is tankolna, ha 1000 forintnál is többe kerülne az üzemanyag.