Debrecen Hotels

Tovább fogynak az ingyenes parkolók Debrecenben

  2018 jún 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Wesselényi lakótelepen is fizetőssé válik a parkolás, ahol még az ott lakók sem nagyon tudnak a túlzsúfolt parkolókban megállni autóikkal.

Az elmúlt hónapokban számos lakossági megkeresés érkezett a Wesselényi lakótelepen kialakult helyzettel kapcsolatban a Városházára, a lakók számára ugyanis problémát jelent, hogy a Wesselényi utca szervizútján és Nagy-Gál István utcában továbbra is díjmentesen lehet parkolni.

Ezeken a területeken folyamatos a zsúfoltság, az ott élők nem tudnak megállni a lakásuk előtt, és kedvezményes bérlet vásárlására sem jogosultak.

A fizetős parkolókat üzemeltető DV Parking Kft. megvizsgálta az ottani helyzetet és megállapította, hogy a szóban forgó terület kihasználtsága minden napszakban meghaladja a 70 százalékot, így indokoltnak tartják azt, hogy a szervizutat és a Nagy-Gál István utcát is bevonják a díjfizetési övezetbe.

Az előterjesztést harminc szavazattal, egyhangúlag fogadta el csütörtöki ülésén a közgyűlés. Vita, kérdés, vagy hozzászólás nem volt a napirendi pontnál.

A döntés szerint így augusztus 1-től fizetőssé válik majd az autósoknak a várakozás a Wesselényi utca szervizútján található 67, és a Nagy-Gál István utcán lévő 8 parkolóhelyen.

Augusztustól óránként 268 forintért lehet majd parkolni ebben a két utcában. Az ott lakók kedvezményes bérletet vásárolhatnak.

2018. január 1-je óta  összesen 6667 darab fizetős várakozóhely van Debrecenben, ebből a mélygarázsokban összesen 755 darab található. A díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozóhelyek legutóbbi módosításáról tavaly november hónapban döntött a közgyűlés, legutóbb akkor vontak be új közterületeket az I-es számú díjfizetési övezetbe.