Debrecen Hotels

Torlódás várható a röszkei és a csanádpalotai határátkelőknél a hétvégén

  2018 Júl 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Torlódás várható a következő napokban a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, elsősorban Röszkén és Csanádpalotán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, az előző hétvégén az átkelőket több mint 342 ezer utazó használta.
A francia, az osztrák és a német tartományok többségében a szabadságolási időszak elkezdődött, ezért a hazainduló főként román, bolgár, szerb, koszovói és albán vendégmunkások, valamint a tengerpartra tartó turisták miatt a kilépő irányban kell torlódásra számítani – ismertette.

Torlódások esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Hosszított nyitvatartással, 7 és 22 óra között várja az utazókat a röszkei közúti átkelőhely július 31-éig. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a folyamatosan üzemelő kiszombori vagy battonyai határátkelőt is.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével is lehet tájékozódni.