Debrecen Hotels

Több mint egymillió forintot érő cigi és dohány egy észak-alföldi vegyesboltban

  2018 okt 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy észak-alföldi boltban több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei munkatársai egy vegyesboltot ellenőriztek. Az ellenőrzésen a pénzügyőrök megkérdezték a tulajdonost, hogy az üzletben van-e lehetőség dohánytermék vásárlására, aki erre a kérdésre nemmel felelt. Mindeközben a NAV munkatársai egy gyanús személyre lettek figyelmesek, aki az üzlet hátsó ajtaján egy táskával a kezében akart távozni. A pénzügyőrök átvizsgálták a férfi táskáját, amiben 140 doboz adózatlan cigarettát és több mint egy kilogramm fogyasztási dohányt találtak. Az üzlet tulajdonosa a sajátjának ismerte el a dohánytermékeket.

Ezt követően a pénzügyőrök ellenőrizték a vegyesbolt melléképületét, ahol további 370 doboz adózatlan füstölnivalót és hat üveg ukrán zárjegyes szeszesitalt találtak.  Az üzlet udvarán parkoló autóból még előkerült 165 doboz csempészcigaretta és több mint egy kilogramm fogyasztási dohány is.

A vegyesbolt tulajdonosa az összesen 675 doboz cigi, a több mint két kilogramm fogyasztási dohány, valamint a szeszesitalok származását semmilyen formában nem tudta igazolni.

A NAV munkatársai a több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és orgazdaság elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a NAV pénzügyi nyomozóinál.