Több mint 36 millió forintot loptak el egy debreceni ingatlanból – az egyik tolvaj még szökésben van

2018.01.30

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2018. január 27-én 6 óra körül arról, hogy ismeretlenek betörtek a házába és elvitték a páncélszekrényét, amelyben közel 36 millió forint volt. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

A két nyíradonyi férfit a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói rövid időn belül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Debreceni Járásbíróság 2018. január 30-án J. Bencét előzetes letartóztatásba, míg S. Sándort házi őrizetbe helyezte. A bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan a rendőrök látókörébe került egy harmadik férfi is, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

A nyomozás adatai szerint a három férfi hetekig, gondosan előkészítette a bűncselekmény elkövetésének részleteit. A gyanúsítottak több menekülési útvonalat is terveztek, de arról is gondoskodtak, hogy gépjárművet cseréljenek.

A betörést követően a három férfi egy Nyíradony melletti erdőben pakolta át a páncélszekrényből a pénzt egy táskába, majd a széfet egy mocsaras területen rejtették el. A páncélszekrényt a tűzoltóság munkatársainak segítségével lehetett kiemelni a mocsárból.

A pénz egy részét az egyik gyanúsított a garázsában ásta el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a 31 éves és a 19 éves gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntető eljárást.

A gyanúsítottak harmadik társát, a jelenleg szökésben lévő, 47 éves, hajdúsámsoni Gorgyán Lászlót a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Kép

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, a 112-es központi segélyhívó számon.

az eredeti hír itt elérhető