Debrecen Hotels

Több mint 150 adag meleg étel és egy kis meglepetés talált gazdára Debrecenben

  2019 jan 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport január 27-én, Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívta, a városban élő szegényeket. A meleg ételre várók között most is a kisnyugdíjasok voltak a többségben, zömük már rendszeres vendégünk – olvasható az egyesület beszámolójában.

Panaszkodtak, hogy mivel decemberben korábban kapták a nyugdíjukat, a januári késedelmes utalás lehetetlen helyzetbe hozta őket. A pesti urak könnyen beszélnek -mondta egyikük, ők nem havi 93 ezer forintból élnek, lehet, egy napra jut nekik ennyi fizetés. Fel sem tudják fogni a tévében nyilatkozó nagyemberek, milyen is kisnyugdíjasnak lenni – tette hozzá egy másik társa. Az árak emelkednek, a 2,7 százalék az annyit jelent, hogy pár kiló kenyérrel többet vehetünk, mondta dühösen egy harmadik társuk. Jöjjön ide egyszer el Orbán Viktor, akkor megtudná, mit is jelent ma szegénynek lenni–panaszkodott egy hajléktalan. Hozzátette, úgy érzi, hogy kivert kutyaként bánik vele a kormány, fél leülni a városban egy padra is, mert már több társát igazoltatták a rendőrök.

Többen jöttek a város környéki kertségekből is. Ők is ontották ránk a panaszaikat. Arra nincs pénzünk, hogy tűzrevalót vegyünk, miránk miért nem gondol a kormány-mondta egy feldúlt, több gyermekkel érkező asszony. Itt a nagy hideg, tavaly a választások előtt ígérték, hogy kapunk tűzifa támogatást, hol a pénz- kérdezte. Akkor jók vagyunk, ha a szavazatunk kell, egyébként fagyjunk meg? Majd hozzátette, hallja, hogy több stadion füvét fűtik, arra van pénz, a csórók 12 ezer forintos támogatására pedig nincs. Nem júliusban van szükségünk tűzifára, hanem most, amikor nagyon hideg van-tette hozzá, a többiek egyetértő bólogatása mellett. Kósa Lajos még egyszer sem osztott ételt nekünk, de a képviselőnket Tasó Lászlót sem érdekli a sorsunk, megvannak uram ők, mint a befőtt-mondta egy elkeseredett férfi. Miért nem szólalnak fel ott a tornyos házban az érdekünkben, nem azért veszik fel azt a rengeteg pénzt, hogy segítsenek a nyomorunkon, legalább egy keveset-zúdította ránk minden keservét egy középkorú férfi.

A mai ételosztást – nagy örömünkre -péksüteményekkel segítette két albán pékség. Hálásan köszönjük a debreceni Future Verona Kft-nek és a miskolci Toti Pékségnek a felajánlásukat. Adományuk jó helyre került, hiszen egyre több a szegény ember, mind többen állnak itt Debrecenben is a sorban ebédre várva. Ma is a nagy hideg ellenére, már a kezdés előtt egy órával közel ötvenen várták, hogy ételt kapjanak. A menü -közkívánatra- töltött káposzta volt, ahogy arról, korábban a sorban állók szavaztak.

Az ételosztáson, a nagy hideg ellenére, több mint 150 fő vett részt. A két pékségnek köszönhetően, a meleg ebéd mellett, mindenki különböző finomságokat is kapott, jutott ennivaló vacsorára is. A sorban állók többsége nem akarta elhinni, hogy ilyen gazdagon felpakolva mehet haza. Nem győztek hálálkodni a pékségeknek, igazi felebaráti szeretetről tettek tanúbizonyságot a vállalkozások vezetői.

Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület elnöke