Debrecen Hotels

Több lopást és betörést is elkövettek Debrecenben

  2018 feb 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

A debreceni rendőrök perceken belül elfogták azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy építkezésről tulajdonítottak el rézkábeleket, szerszámokat és műszaki cikkeket.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2018. február 6-án 0 óra körül arról, hogy Debrecen, Gárdonyi Géza utcában két ismeretlen férfi a szomszédban lévő építkezésről rézkábeleket, szerszámokat és műszaki cikkeket tulajdonít el. A járőrök rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A kapott személyleírások alapján a rendőrök perceken belül egy közeli utcában elfogták a bűncselekmény két feltételezett elkövetőit.

A 40 éves G. Csabát és a 34 éves L.-B. Zsoltot az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a két férfit gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Mindketten beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy az építkezésről ellopott tárgyakat a közeli utcákban rejtették el.  A rendőrök az eltulajdonított szerszámokat, vezetékeket és műszaki cikkeket részben megtalálták és lefoglalták.

Helyszíni kihallgatásuk során a két férfi azt is elmondta, hogy további hat debreceni ingatlanba is betörtek, amelyekből kerékpárokat és szerszámgépeket loptak el. A nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatások során további bűncselekményekből származó tárgyakat találtak és foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a debreceni és a bökönyi gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.