Debrecen Hotels

Több helyen is szükség volt a tűzoltókra az eső miatt Hajdú-Biharban

  2022 szept 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

Csütörtökön kora este sok eső esett Hajdú-Bihar megyében, emiatt a tűzoltókat is riasztották több helyre.

Csütörtök délelőtt két autó ütközött össze Hajdúböszörményben, a Szoboszlói utcában. A hajdúböszörmény és a debreceni hivatásos vonultak, akik kéziszerszámokkal és feszítővágóval szabadították ki a beszorult utast, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Debrecenbe, a Kelence utcába riasztották a debreceni hivatásos és önkéntes tűzoltókat. Két autó ütközött össze, a tűzoltók az áramtalanítást végezték el.

Debrecen közelében, a M35-ös autópályán szalagkorlátnak csapódott egy autó. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanításra avatkoztak be.

Kora este nagy mennyiségű eső esett Hajdú-Bihar megye egy részén. Hajdúszoboszló, a Hőgyes utcában gyűlt össze a nagy mennyiségű csapadék. Lakóházat is veszélyeztetett, ezért riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat, akik elvégezték a víz eltávolítást.

Debrecenben, a Kincseshegy utcában egy nagy faág az úttestre dőlt, a fél útpályát elzárta, ezért az ágat a debreceni tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el. A Körösi Csoma Sándor utcában volt szükség a tűzoltókra, egy alagsori garázsban az esővíz körülbelül két méter magasan gyűlt össze, ott szivattyúval avatkoztak be a tűzoltók.

Hajdúsámsonban, a Szűcs utcában egy lakóház udvarára folyt nagy mennyiségű csapadék, melyet a nyíradonyi hivatásos tűzoltóknak ki kellett szivattyúznia.

Vízszivattyúzást végeztek a tűzoltók a debreceni Lóverseny utcában is, ott is alagsori részen és az udvaron volt sok víz, mely veszélyeztette az épületet.

Végül egy fűzfa egyik ágát távolították el  debreceni hivatásos tűzoltók csütörtökön. Az esőben lehasadt az ég és vezetékre esett a debreceni Északi soron. A tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.