Tízpontos siker a PVSK ellen

2017.12.20

A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának futsalosai és a kosarasok is sikerrel zárták a hétvégét. Az NB I-es kosárlabdacsapat fantasztikus játékkal, 10 ponttal verte a pécsi együttest.
Kosárlabda – Megvan a hatodik győzelem

Berényi Sándor együttese egy rendkívül hullámzó mérkőzésen végül 10 ponttal nyert a bajnokság egyik legjobb formájában lévő csapata, a Pécsi VSK ellen a bajnokság 11. fordulójában az NB I A csoportjában.

A nagyszünetben 42-38-as hajdúsági vezetést mutatott az eredményjelző. A harmadik negyed elején a Pécs megfordította a találkozót, de a DEAC nem esett össze, és egy 10-0-s futással válaszolt (52-46). A PVSK egyenlítése után ismét elkapták a fonalat Berényi Sándor tanítványai, Bognár Kristóf kosarával először nőtt kétszámjegyűre a különbség (63-52).

Területvédekezéssel jött ki az utolsó tíz percre a PVSK, mely érezhetően megzavarta a hazaiakat, a vendégek 6-ra zárkóztak fel. (76-70). Az utolsó másfél percben már az idővel is játszott a DEAC, okosan elnyújtották támadásaikat, és megszerezte a győzelmet.
DEAC – Pécsi VSK-VEOLIA 83 – 73

Férfi röplabda – Nagyágyú ellen zárták az évet

Tisztességgel helytállt az NB I-es férfi röplabdacsapat a Kaposvár ellen vasárnap. A debreceniek idei utolsó bajnoki meccsükön három szettben kaptak ki a hazai mezőny kiemelkedő csapatától hazai pályán.

Jobban játszottunk, mint az elmúlt mérkőzéseken, de jól tudtuk, hogy a Kaposvár más játékerőt képvisel, mint mi. Ami jó hír, hogy januárban erősödhetünk, de ez akkor lesz biztos, ha már megtörténik – értékelt Fodor Antal, a DEAC edzője.
Debreceni EAC – Fino Kaposvár SE 0:3

Női röplabda – Vereség győztes szettel

Változatos, nagy csatában, egy kicsivel jobb ellenféllel szemben, de szettet nyerve kapott ki a DEAC a hétvégén az NB II-es bajnoki meccsen. Egy kiváló harmadik játék során szurkolóiknak is megmutatták a lányok, hogy egy év alatt mennyit léptek előre.
DEAC – Hercules SE 1:3

Floorball – Döntetlen a rangadón

Az OB II harmadik fordulójából elhalasztott rangadó várt a DEAC játékosaira a Dunai Krokodilok ellen pénteken a Kecskeméti János Sportcsarnokban. Egyik csapat sem okozott csalódást: az első pillanattól küzdelmes, lüktető mérkőzést láthattak a nézők, végül igazságosnak mondható döntetlen született. Ezzel biztossá vált, hogy mindkét együttes a dobogón várhatja a karácsonyt. A DEAC floorballosai akár az első helyen is telelhetnek, ha pénteken legyőzik a Dunaújváros csapatát.
Debreceni EAC – Dunai Krokodilok 3:3

Férfi futsal – Győzelem a Veszprém ellen

Az esélyesebb veszprémiek pont nélkül távoztak a Debrecen otthonából a futsal NB I idei utolsó fordulójában. Az első félidőben már 3-1-re vezettek az egyetemisták, a második játékrészben pedig 6-1-nél, már öt gól is volt a különbség a két csapat között. A hajrában még kozmetikázták az eredményt a vendégek, de nem volt esélyük a pontszerzésre, 7-4 lett a végeredmény.
DEAC – 1. FC Veszprém 7-4

Női futsal – 0-3-ról fordított a DEAC

Fekete Gabriella mesterhármasával, 0-3-ról fordított a DEAC női floorballcsapata a Nyírség NSC elleni hazai találkozón. Ezzel a DEAC egy 3 meccses győzelmi sorozatot tudhat maga mögött.

– A szünetben a fejmosás a durvább fajtából volt, viszont utána a második félidőben 5 perc alatt kiegyenlítettünk. Aztán ismét egy buta hiba következett, de aztán tényleg végre már úgy álltunk a meccshez, ahogy kell, és szerintem bravúrt elérve nyertünk – mondta az egyetemista csapat edzője, Darányi Antal.
DEAC – Nyírség NSC 6-4

Diákolimpia – Balásházy siker

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának 9. E osztályosaiból álló futsalcsapata a diákolimpia városi és megyei döntőjét is megnyerte, így Békéscsabán az országos döntőben képviselhetik Hajdú-Bihar megyét.

A csapat tagjai: Szabó Sándor, Lakatos Balázs, Talpalló Norbert, Pinte Krisztián, Makula Szabolcs, Racin Rosztiszlav, Marsa Benjamin, Komlósi Péter, Babrik Mátyás, Réti János.
Felkészítő tanár: Buglyó Roland

unideb.hu

az eredeti hír itt elérhető