Tizennégy hajdú-bihari drogkereskedővel szemben emelnek vádat

2018.01.04

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást debreceni, hajdúszováti, mikepércsi és téglási lakosokkal szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának 2016 szeptemberében olyan információ jutott a tudomására, hogy egy debreceni férfi kábítószert árul a város területén. A rendőrök 2016. szeptember 19-én Debrecenben elfogták a 33 éves férfit, akinél a házkutatás során 280 grammkábítószergyanús anyagot és a kábítószer kiméréshez szükséges digitális mérleget foglaltak le.

A nyomozók Sz. Lászlót kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásnak indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A megalapozott gyanú szerint Sz. László az általa értékesített kábítószert egy téglási lakostól szerezte be.

A rendőrök 2016. november 10-én 16 óra 30 perc körül Debrecen belvárosában két különböző helyszínen igazoltattak két helyi lakost, akik a gyanú szerint kábítószert vásároltak és fogyasztottak. A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 15 percen belül elfogták azt a két férfit, akiktől a fogyasztók a kábítószert vették. A bűnügyi őrizetbe vett 23 éves O. Balázs és a 25 éves B. Dániel előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság elrendelte. A megalapozott gyanú szerint a két férfi terjesztés céljából S. Pétertől többször vásárolt kábítószert, amelyet továbbértékesítettek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogta S. Pétert és társát B. Félixet, akik az általuk Tégláson vásárolt kábítószert Debrecenben árulták.

A rendőrök látókörébe került a 30 éves debreceni D. Tamás is, aki az O. Balázstól szerzett marihuánát két debreceni lakosnak, T. Dánielnek és Sz. Alexának adta el, akik a megalapozott gyanú szerint azt szintén eladták.

A Terrorelhárítási Központ Műveleti Egysége a hajdú-bihari nyomozókkal együttműködve 2017. január 12-én otthonában elfogták a téglási L. Miklóst, aki több személynek adott el kábítószert azért, hogy azt továbbértékesítsék. Őt kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A beszerzett információk alapján a hajdú-bihari nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztállyal közös akcióban elfogták a 45 éves debreceni L. Jenőt is, aki a gyanú szerint a 31 éves Ny. Balázs debreceni lakosnak adott el kábítószert, amelyet L. Miklós társától, egy 46 éves téglási férfitől vásárolt. A Terrorelhárítási Központ Műveleti Egysége otthonában elfogta M. Jánost. A Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett M. Jánost és L. Jenőt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a nyomozás során megállapították, hogy a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai által 2016. szeptember 26-án 13 óra 15 perckor a 4-es számú főúton, egy Pallag közelében lévő benzinkútnál illetve a Pallag felé vezető úton elfogott T. Sándor és R. Sándor is a téglási M. Jánostól szerezte be az általuk árusított kábítószert.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 14 kábítószer-kereskedővel és a 32 fogyasztóval szemben – szakértők bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes főügyészségnek.

az eredeti hír itt elérhető