Debrecen Hotels

Tizenkét pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata

  2020 okt 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tizenkét ponttal kapott ki a DEAC kosárlabdacsapata a Szolnoki Olajbányász otthonában az NBI/A 2. fordulójában. Bár a Stefan Moody vezette debreceniek az utolsó negyedet még előnyben kezdhették meg, a vendéglátók a végén esélyt sem hagytak a győzelemre – írja közleményében a debreceni csapat.

Két helyen is változtatott az ASE elleni kezdőcsapaton Kovács Adrián, a hiányzó Somogyi helyén Molnár Dániel, míg Drenovac helyett Guyton kezdett. Nagy iramban kezdődött a találkozó, az első percekben Warner büntetőire a DEAC egy 7-0-s futással válaszolt.

A folytatásban mindkét együttes rengeteg hibával játszott, feltűnően sok volt az eladott labda, mely inkább a Szolnoknak kedvezett, így visszavették a vezetést. Bár sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed második felében ritmust tudtak váltani a Tisza-partiak, s hiába kért időt Kovács Adrián, a különbség kétszámjegyűre hízott. Guyton büntetőivel ugyan sikerült a végén közelebb kerülni, de a rövid szünet alatt volt mit megbeszélniük a hajdúságiaknak (27-18).

A második negyed elején az A-csoportban addig közel harminc másodpercet a parkettán töltő Asszú Ádám szerezte meg élete első pontjait az első osztályban, rögtön egy ritkán látható három plusz egyes akció formájában. Bár a fiatal hátvéd újabb pontjaival már csak öt volt közte, Badzim és Rudner gyorsan visszaállították az első tíz percben megszerzett fórt (39-30).

A folytatásban sem változott a játék képe, állandósult a tíz pont körüli különbség, Moody mellé nem nagyon tudott felnőni senki debreceni részről. A félidőt Molnár Márton utolsó másodperces kosara zárta, de így is 47-38-as eredményt mutatott az eredményjelző.

A megszokottnál jóval később jött ki a az öltözőből a Debreceni Egyetem csapata, melynek köszönhetően egy szemmel láthatóan motiváltabb DEAC futott ki a második félidőre.

Moody és Polyák pontjaival három perc elteltével újra látótávolságon belül kerültek, sőt Drenovac ziccere után már csak egy volt közte (51-50). A szolnoki időkérés sem lassította le a cívisvárosiakat, a védekezés kezdett összeállni, mely ritmust adott a támadásoknak is, így hosszú idő után sikerült átvenni a vezetést is (54-56). A negyed végére ugyan összekapták magukat a vendéglátók, de a játékrészt így is tízzel nyerték Tóthék, így előnnyel várhatták a záró felvonást.

Az utolsó tíz perc kezdetén Guyton közelijére Warner egy triplával, Juhos pedig egy kettessel válaszolt, megfordítva ezzel az eredményt. A folytatásban is ültek a hazai dobások, Badzim és Kovács Péter hármasaival már nyolc volt közte, Kovács Adrián gyors egymásutánban kétszer is a zsűriasztalhoz lépett (76-68). Moody igyekezett a hátára venni csapatát, de az Olajbányász nagyon elkapta a fonalat, csapatként együttműködve okosan őrizték előnyüket.

Az utolsó percekben is higgadtak tudtak maradni, és a játék képét tekintve összességében megérdemelt győzelmet arattak.

Bár a DEAC szombatra tervezett Zalaegerszeg elleni hazai bajnokija biztosan elmarad, a vezetőség felvette a kapcsolatot a szövetséggel és más csapatokkal egy esetleges előre hozott bajnoki kapcsán.

Szolnoki Olajbányász – DEAC 88-76 (27-18, 20-20, 12-22, 29-16)
Szolnok: WARNER 17/6, BADZIM 12/6, Rudner 11/9, Zsíros 3/3, Cakarun 9 csere: KOVÁCS 10/3, Subotics 10, Juhos 9, Pongó 7/3, Taiwo -.
edző: Gasper Potocsnik
DEAC: MOODY 30/9, Guyton 11/3, Molnár D. -, Hines 5/3, Tóth 6 csere: Drenovac 4, MOLNÁR M. 10, Asszú 6/3, Polyák 4, Bognár – .

Edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Ahhoz, hogy egy csapat nyerni tudjon Szolnokon, nem fér bele két olyan negyed, mint az első és az utolsó. Sok megbeszélt dolgot nem úgy kiviteleztünk, ahogy szerettem volna, rengeteg elkerülhető kosarat kaptunk, és így szinte mindig felállt védelem ellen kellett játszanunk.

A fordulás után szinte teljesen az ellentétét mutattuk az addigiaknak, agresszív védekezéssel hibákra kényszerítettük ellenfelünket, melynek köszönhetően a tranzíciós játékunk is feljavult. A végére sajnos elfogytunk, nem maradt tartásunk, és hosszú percekig bent tartottuk a faultjainkat, aminek verség lett a vége.

Erdei Ádám