Debrecen Hotels

Titkos ügynöknek adta ki magát egy debreceni férfi, hogy milliókat csaljon ki ismerősétől

  2018 dec 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

A 64 éves férfi akciófilmbe illő személyazonosságot talált ki magának azért, hogy hitelesen félre tudja vezetni áldozatait. A debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy egy ismerősének három alkalommal, különböző pénzösszegeket adott kölcsön, azonban a férfi a több mint 6 millió forintból semmit nem fizetett vissza neki és egy ideje már nem tudja őt elérni sem. A nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen 2017. november 21-én, egy debreceni szórakozóhelyen elfogtak. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek – akkor még – előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. november 23-án elrendelt.

A nyomozók a gyanúsított házában végzett kutatás során egy – engedély nélkül tartott – lőfegyvert, valamint lőszereket foglaltak le. A nyomozás adatai szerint a debreceni lakos minden áldozatának azt mondta, hogy ő egy magas beosztású, titkos ügynök. Célja az volt, hogy a sértettek bizalmába férkőzzön, és amikor ez sikerült különböző okokra hivatkozva készpénzt kért tőlük. Volt olyan sértett, akitől közel 15 millió forintot csalt ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 64 éves férfival szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.