Debrecen Hotels

Tisztújítás a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

  2020 okt 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

Szombaton tartotta a rendes, négyévente esedékes tisztújító küldöttgyűlését a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kölcsey Központ Konferenciatermében.

A küldöttek megerősítették elnöki tisztségében Miklóssy Ferencet, így a 2020-2024-ig terjedő ciklusban is ő vezeti a Kamarát. Az általános alelnöki tisztet továbbra is Török István tölti be.

Megválasztották továbbá a vidéki alelnököt, a hat tagozati alelnököt, az elnökség tagjait, az Etikai és az Ellenőrző Bizottság tagjait, valamint az MKIK küldöttgyűlésébe delegált 8 országos küldöttet, akik a 2020-2024-ig terjedő ciklusban látják el feladatukat.

A küldöttek nyílt szavazással, egyhangú döntéssel:

  • Miklóssy Ferencet (Keviép Kft.) megerősítették elnöki tisztségében.
  • Török Istvánt (Uniholz Kft.) megerősítették általános alelnöki tisztében.
  • A vidéki alelnök tisztre megválasztották Kathiné Juhász Ildikót (Vertex 92 Kft.).
  • Ipari tagozati alelnökké Nagy Pétert (Medicor Zrt.), kereskedelmi tagozati alelnökké Máté Sándort (Máté és Nagy Bt.) választották.
  • Kézműves tagozati alelnöki tisztségében megerősítették Radics Lászlót (egyéni vállalkozó), a nagyvállalkozói tagozat alelnökévé ismét Szabó Pétert (FAG Magyarország Kft.) választották.
  • A küldöttek voksolása alapján továbbra is Póser Zoltán (EDC) tölti be a Kamara gazdasági szolgáltató alelnöki tisztét.

Ezek után a küldöttek megválasztották a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésébe delegált 8 országos küldöttet, továbbá az 5-5 tagú Ellenőrző és Etikai Bizottságot, valamint az elnökség további 17 tagját.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül Dr. Parragh Lászlót jelölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, továbbá Miklóssy Ferencet, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét az MKIK általános alelnökének.

Fotó: hbkik.hu