Debrecen Hotels

Tetoválása buktatta le a betörőt

  2018 jún 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

Készpénzt és nyakláncot lopott egy csongrádi családi házból egy helybeli férfi. A kapott személyleírás alapján a körzeti megbízott 10 percen belül igazoltatta, majd előállította a feltételezett elkövetőt.

Egy 26 éves férfi 2018. május 28-án egy talált vascső segítésével jutott be egy csongrádi ingatlan udvarába, majd annak lakóépületébe is. A gyanúsított készpénzzel és nyaklánccal hagyta el a helyszínt. A környékbeliek látták a férfi sietős távozását, és jól megfigyelték a testén lévő tetoválást.

A helyi körzeti megbízott a bejelentéstől számított alig 10 percen belül, a kapott személyleírás alapján igazoltatta, majd előállította a tolvajt, akinél az eltulajdonított készpénzt és nyakláncot megtalálták és lefoglalták. A férfi kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrádi Rendőrkapitányságon.

A nyomozók az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbították.
A rendőrség az eset kapcsán az alábbiakat javasolja:
– A lakókörnyezetben élők, ha ismeretlen gépjárművet látnak, jegyezzék fel annak rendszámát!
– Amennyiben gyanúsan viselkedő, ismeretlen személyt látnak, figyeljék meg a különös ismertetőjegyeket, ilyen a tetoválás, szemüveg, járás, testtartás, stb.!
Emellett a vagyonvédelmi eszközök használata is sok esetben ment értéket. Ezekről például a rendőrség “Házhoz megyünk” programsorozatában kaphatnak bővebb felvilágosítást az érdeklődők.