Debrecen Hotels

Testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen és Északkelet-Moszkva

  2018 Sze 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

Papp László polgármester és Valerij Jurjevics Vinogradov aláírta a testvérvárosi megállapodást 2018. szeptember 19-én Moszkvában. A szerződésben foglaltak szerint gazdasági, turisztikai, oktatási és kulturális együttműködés indulhat meg a két település között.

A testvérvárosi megállapodást a 2017. november 23-án, Debrecenben aláírt szándéknyilatkozat előzte meg. Akkor a Valerij Jurjevics Vinogradov, Moszkva északkeleti közigazgatási körzetének prefektusa tárgyalt Debrecen polgármesterével, Papp Lászlóval annak érdekében, hogy előkészítsék a szerződést. 2018. május 31-én a debreceni közgyűlés hozzájárult a megállapodás aláírásához.

A testvérvárosi megállapodás 7 pontban rögzíti az együttműködés lehetséges területeit:

támogatják és elősegítik a kölcsönös kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi kapcsolatok kialakítását és fejlesztését, ösztönzik a helyi vállalkozásokat a kölcsönös tőkebefektetések terén.

A testvérvárosi megállapodásban az aláíró felek rögzítették, hogy támogatják a kapcsolatfelvételt a gyermek, ifjúsági és felnőtt sport terén, valamint versenyek szervezését különböző sportágakban. Együttműködnek az oktatási területén, szorgalmazzák és elősegítik a városok történelmi emlékeinek védelmét, szakemberek cseréjét. Támogatják és elősegítik a kulturális és turisztikai területeken történő együttműködést. Szorgalmazzák továbbá kiállítások, vásárok, konferenciák megszervezését.

Moszkva északkeleti körzete 101 ezer négyzetkilométer kiterjedésű, lakosságszáma 1,5 millió fő. Moszkva Északkeleti közigazgatási körzete Debrecen 19. testvérvárosa, Oroszországban a harmadik Szentpétervár és Sziktivkar után.