Debrecen Hotels

Testvérét védte a bántalmazott férfi

  2019 jan 31 / #debrecen
Google ads
Google ads

A vádlott 2018. június 26-án 11:00 óra után személygépjárművel közlekedett Hajdúszovát belterületén. Észrevette, hogy az egyik családi ház előtt áll az a férfi, akivel nézeteltérése volt. A férfi a saját testvérével, a sértettel beszélgetett.

A vádlott visszatolatott, kiszállt az autóból és egy közel 180 cm hosszúságú fa bottal a kezében odament a férfiakhoz. Haragosát megfenyegette és a bottal meg akarta ütni. A sértett közéjük ugrott, így az ütés őt találta el, majd a vádlott kétszer ráütött a sértett hátára a bottal, ami több darabra tört.

Ezután a vádlott letépte magáról és földre dobta a pólóját, majd újra rátámadt a sértettre, közöttük dulakodás alakult ki. A két férfit egy utcában lakó személy választotta szét, majd a vádlott beült az autóba és elhajtott a helyszínről.

A bántalmazástól a sértett mellkasán, lapockáján és végtagjain 4-5 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülések keletkeztek. A sérült testtájékra, az elkövetés eszközére és módjára tekintettel azonban a vádlott szándéka súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt.