Debrecen Hotels

Tényleg Mészáros Lőrinc miatt volt tilos a fotózás a Debreceni Egyetem diplomaosztóján? Válaszolt az intézmény

  2019 jan 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

Magyarország leggazdagabb embere is jelen volt a jogi kar diplomaosztóján, kisebb balhé kerekedett egy fényképező fiatalember miatt.

Több hírportál is átvette a 444.hu hírét, miszerint egy fiatalember testvérét szerette volna megörökíteni a Debreceni Egyetem diplomaosztóján, de állítása szerint az egyetem biztonsági emberei közölték a férfival, nem fotózhat, sőt, megfenyegették, hogy rendőrt hívnak, ha nem működik együtt, és kivezették.

A pórul járt férfi úgy vélte, azért nem fotózhatott, mert a vendégek között ott ült Mészáros Lőrinc is, és Magyarország leggazdagabb emberét zavarta volna, ha megörökítik.

Az egyetem cáfol

Az illetékes kar dékáni hivatalát, ahol azt közölték, minden diplomaosztón az a szabály, hogy az emeleti karzatról bárki fotózhat, az ünnepség szintjén viszont csak az, aki engedélyt kér és kap rá. Elmondták azt is, szerintük „a panaszost” senki nem vezette ki az épületből, csak az elzárt területen nem fotózhatott.

Információink szerint Mészáros Lőrinc és neje lányuk, Mészáros Beatrix diplomaosztojára érkezett. Az idősebbik Mészáros-lány a Mátrai Erőmű felügyelőbizottságának elnöki tisztségét tölti be.