Debrecen Hotels

Tényleg fonálférgek laknak az eldobhatós maszkokban?

  2021 márc 31 / #debrecen
Google ads
Google ads

Terjed ez a hülyeség a közösségi oldalakon, ideje tisztába tenni az ügyet.Civil “vírusszakértők” osztogatják azt az elméletet, mely szerint az eldobhatós maszkokban fonálférgek tanyáznak. Mások azt állítják,  “Morrgerlon szálas nanotechnológiával mérgezett, gyilkos cucc” került emberi felhasználásra.

Eleve gyanús, hogy egy ilyen “leleplezés” undergdound kezd terjedni, és véletlenül sem szakértők által, de akinek továbbra is meggyőződése, hogy valós a veszély, azokat a dpa cikke minden bizonnyal megnyugtatja majd. Az Urbanlegends.hu által szemlézett videókban látható sötét szálak valószínűleg a gyártás során (például a gyárban dolgozók munkaruhájáról), vagy a kicsomagolás után kerülhettek a maszkra. Ezek a dpa szerint azonban se nem férgek, se nem nanotechnológiai rostok, hanem ártalmatlan anyagok, például szövetszálak. Mozogni pedig nedvesség, hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdenek.

A dpa-nak nyilatkozó biológus – aki egyébként érthetőnek tartja, hogy emberek a jelenséget látva megijednek – egy képbe helyező videót is készített e szálakról. Az alább beágyazott videó hosszú, németül nem értőknek egyenesen unalmas is lehet. A 45. perchez pörgetve azonban komoly nagyítású, mikroszkópos képeken is látható egy ilyen szál – és úgy már jóval kevésbé ijesztő.

Correctiv hozzáteszi, azért mozog csak a sötét szál, mert az nem a termék rögzített része. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint ezek a szálak az egészségre ártalmatlanok. Egész nap lélegzünk be hasonlókat, de testünk védekező rendszere képes kiszűrni őket.