Debrecen Hotels

Tematikus programokkal várja az óvodás és iskolás csoportokat a debreceni állatkert a madarak és fák napján

  2023 máj 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

Herman Ottó kezdeményezésére 1906 óta minden évben május 10-én tartjuk a madarak és fák napját, amely a közösség – eredetileg főként az ifjúság – figyelmét hivatott felhívni az élővilág e rendkívül értékes képviselőire és védelmük fontosságára – emlékeztet közleményében dr. Nagy Gergely Sándor, a debreceni állatkert ügyvezető igazgatója.

Mint írja, e jeles zöld ünnep alkalmából a Zoo Debrecen most először május 8. és 14. között egy egész héten keresztül tematikus programokkal várja az újjáéledő természet iránt érdeklődő gyermekcsoportokat és családokat.

Hétköznap a park több időpontban fogadja a zooped@zoodebrecen.hu emailcímen vagy a +36 30 355 5370-es telefonszámon előzetesen regisztráló óvodás és iskolás csoportokat, akiknek interaktív szakvezetésen mutatja be testközelből a madarak és fák világát, és ajándék facsemetével is kedveskedik.

Szombaton és vasárnap tettre kész ornitológusokként a látogatók maguk is részt vehetnek az egzotikus tollas lakók viselkedésének kutatásában, interaktív foglalkozás keretében pedig tovább bővíthetik velük kapcsolatos tudásukat az Ismeretek tárházában.

Belépő megváltásával valamennyi program díjmentes.