Tehervonat-baleset Téglásnál: hosszabb ideig szünetelni fog a vonatforgalom, segít a Volán

2023.05.07

Ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be a záhonyi vasúti fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között hétfő hajnaltól – közölte a Mávinform vasárnap késő este.

Tájékoztatásuk szerint a Téglásnál vasárnap délelőtt történt tehervonat-baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között, az ezen a vasúti szakaszon utazóknak, a munkába és érettségire indulóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számolniuk.

A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszra kell átszállni, a pótlóbuszok és a vonatok nem várnak a csatlakozásra. A Volánbusz járatain a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás-Újfehértó szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek – írták.

Tehervonat-kisiklás Újfehértó és Hajdúhadház között: újabb információk a baleset körülményeiről és a helyreállításról

A Budapest-Záhony közötti közvetlen belföldi és nemzetközi InterCity-k Budapest és Nyíregyháza között kerülő útirányon, a miskolci fővonalon keresztül, hosszabb menetidővel közlekednek – olvasható a Mávinform oldalán.

Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház állomások között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott tehervonat kilenc kocsija. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve a vasúti szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daru segítségével hétfőn kezdődik meg, ezt követően a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

az eredeti hír itt elérhető