Debrecen Hotels

Tavaszi nagytakarítás kezdődött Debrecenben

  2021 márc 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tavasszal nagytakarítást végzünk otthonunkban és a ház körül is. Nincs ez másképp a közterületeinken sem. Debrecen az otthonunk, elvégezzük a tavaszi nagytakarítást a közterületeken, parkjainkban – mondta el Balázs Ákos alpolgármester.
Az alpolgármester kiemelte: Debrecen városvezetése 2020-ban új városüzemeltetési koncepciót hirdetett meg, ennek részeként végeztek 2020-ban először Debrecen minden városrészére kiterjedő tavaszi nagytakarítási munkákat.

A tavalyihoz hasonlóan, idén is minden városrészen elvégezzük a tavaszi nagytakarítást, mintegy 3,5 millió m2-t tisztítunk meg. Munkatársaink elvégzik a megmaradt avar összegereblyézését, a játszóterek, padokat fertőtlenítését, a szemét összeszedését, valamint több mint 820 ezer négyzetméteren pormentesítjük a járdákat és úttesteket – mondta az alpolgármester.

Szilágyi Edina a terület önkormányzati képviselője elmondta: A Liget tér az elmúlt évben komoly fejlesztéseken ment keresztül, mely fejlesztések az idén sem állnak meg. A környékbeliek és az idelátogatók láthatják, hogy minden forrást megmozgatunk azért, hogy egy 21. századi közparkot alakítsunk ki, mely a sport és szabadidős tevékenységek kulturált színtere lehet. Törekvéseink azt is bizonyítják, hogy, mint önkormányzat próbáljuk a lakossági igényeket kielégíteni, de ezúton kérem az idelátogatókat, tartsák tiszteletbe a parkot, ne hagyjanak maguk után szemetet és az eszközöket rendeltetésszerűen használják! Óvjuk, védjük a Liget terünket, hogy élvezni tudjuk a fejlesztéseket!

Tavaly először volt Debrecenben minden városrészre kiterjedő tavaszi nagytakarítás, idén folytatjuk! Szeretnénk, hogy közösségi tereink, parkjaink tiszták és szépek legyenek – fogalmazott Tasó László országgyűlési képviselő. Ehhez kérjük a debreceniek együttműködését, tegyünk együtt Debrecen tisztaságáért.

Magyarország kormánya a Klíma és Természetvédelmi Akcióterv keretében számos kiírással segíti a szemléletformálást és azokat a vállalkozásokat és civil szervezeteket és persze önkormányzatokat, akiknek dolga, feladata és szándéka is a tiszta környezeti kialakítása. A jelenlegi akcióterv keretében 7 milliárd forint áll rendelkezésre – mondta az országgyűlési képviselő.

A tavaszi nagytakarítás a mai napon kezdődött el és előreláthatólag április végén fejeződik be.