Debrecen Hotels

Tasó László: a közlekedési feltételek javítása “nagyon nagy hangsúlyt” kap Debrecenben és a megyében

  2021 jún 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Nagyfelületű aszfaltozás kezdődött a debreceni Honti utcán (Gerébytelep), melynek keretében a közlekedés minőségének és biztonságának javítása érdekében kicserélik az utca elöregedett aszfaltburkolatát. A munkálatok – az időjárási viszonyok függvényében – várhatóan két hétig tartanak.

A Honti utca teljes hosszában, a Budai Nagy Antal és a Sólyom utcák között 430 méter hosszan zajló, bruttó 29 millió forint költségű – melynek egészét az önkormányzat saját forrásából biztosítja – beruházásról Papp Viktor önkormányzati képviselő, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője és Tasó László országgyűlési képviselő 2021. június 30-án tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.

Amint azt Papp Viktor elmondta:

nagy a jelentősége a Honti utcai beruházásnak, mivel a városrész egyik legforgalmasabb utcájáról van szó. A közlekedési feltételek itteni javítása a csatlakozó, illetve a környező utcákban lakók közlekedési lehetőségeit is jobbá teszi. Ez a munka annak a Kertségi Fejlesztési Programnak a keretében valósul meg, amely a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának kezdeményezésére indult el 2012-ben azzal a szándékkal, hogy a kertségekben, kertvárosi részeken lakók mindennapi életkörülményei komfortosabbá, biztonságosabbá váljanak. A Kertségi Fejlesztési Program céljait a város idei költségvetésében rekordösszeg, 6,1 milliárd forint szolgálja, melynek jelentős része közlekedésfejlesztési beruházások költségeit fedezi. Ebből bruttó 680 millió forint a nagyfelületű aszfaltozásokra áll rendelkezésre, amely idén a város több utcájában befejeződött már, de számos utcában még ezután kezdődik.   

Tasó László országgyűlési képviselő szerint reggelenként mindenki szeretne kényelmesen elindulva, jó hangulatban megérkezni céljához. Közérzetünket így alapvetően befolyásolja az, hogy szó szerint milyen – milyen minőségű – útra lépünk. Ha ez az út döcögős, balesetveszélyes, kényelmetlen, kellemetlen – s már régóta az –, akkor az a legjobb kedvünket is elrontja. Ezért véleménye szerint a város önkormányzata bölcsen cselekedett, mikor rekord összegű forrást biztosított a kertségi fejlesztésekre. Így a Honti utcán élők is bizonyára szívesen veszik, hogy az önkormányzat meghallgatta a kérésüket, s megvalósul az a beruházás, amire vártak. 

Tasó László úgy véli, ha az utak rendben vannak, jó a közlekedési feltételrendszer, az javítja mindennapi közérzetünket.

Előrevetítette, hogy a közlekedési feltételek javítása az elkövetkezendő években nagyon nagy hangsúlyt kap mind Debrecenben, mind Hajdú-Bihar megyében. 

A munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani a Honti utcán, ezért az arra járók ne megszokásból, hanem a kihelyezett ideiglenes közúti jelzéseknek megfelelően közlekedjenek!