Debrecen Hotels

Tárlatvezetést tartott a rendőröknek a debreceni firkáló

  2021 márc 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

A debreceni nyomozók 2020. május 9-én indítottak nyomozást egy rongálás kapcsán, ami a helyi vasútállomáson történt. Az akkor még ismeretlen férfi épp egy vasúti kocsira rajzolt festékszóróval, amikor a biztonsági őrök megzavarták. Munkáját így kénytelen volt félbehagyni és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök kevés nyomból kényszerültek dolgozni, de kitartó munkájuk meghozta az eredményt. Ez év elején a látókörökbe került egy helyi férfi, akit nem csak a vasúti kocsik rongálásával, hanem több debreceni falfirkával is kapcsolatba lehetett hozni. Otthonában 2021. március 23-án tartottak kutatást és több festékszóró sprayt, valamint az elkövetésekhez használt egyéb eszközöket foglaltak le.

Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a férfi, majd több olyan helyszínt is megmutatott a nyomozóknak, ahol korábban otthagyta a névjegyét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 11 rendbeli rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást vele szemben.